Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Kampanjer

Djurens Rätt arbetar för att förändra livet för de djur som är flest och har det sämst. Engagera dig för djuren du också – här hittar du våra aktuella kampanjer.

Taco Bar, låt kycklingarna komma ut!

For the love of turbokycklingar? Taco Bar skriver om "kärleksfullt utvalda råvaror" – men att inte låta kycklingar få vara utomhus är allt annat än kärleksfull.

Valet är ditt

De politiker som väljs den 11 september har makten att besluta om miljoner djurs liv. Du har makten att välja dem. Valet är ditt.

Djurens Rätts kycklingkampanj

I Sverige föds det upp och dödas över 100 miljoner kycklingar varje år för sitt kött. Det är de djur i livsmedelsindustrin som är absolut flest och som har det allra sämst. Med den här kampanjen gör vi det enkelt för dig att göra skillnad.

Förbjud vilda djur på cirkus inom EU

Mars 2021 lanserade Djurens Rätt ihop med andra djurorganisationer i Europa en gemensam kampanj med mål att införa ett förbud mot vilda djur på cirkus i EU. I oktober samma år lämnades uppropet över till EU-kommissionen och över en miljon namnunderskrifter samlats in sedan kampanjens start.

Ge djuren en röst i EU - inrätta en djurskyddskommissionär

Det behöver bli tydligare vem som har det politiska ansvaret för djurens välfärd inom EU. Därför uppmanar nu Djurens Rätt, tillsammans med djurrätts- och djurskyddsorganisationer i EU:s 27 medlemsländer, EU att inrätta en djurskyddskommissionär.

Stäng minkfarmerna

Coronavirus har konstaterats på 14 svenska minkfarmer. I Nederländerna och Danmark har spridningen av viruset orsakat nedstängningar av landets pälsdjursindustrier. Även Sverige har infört en nedstängning under 2021. Men det är dags att avveckla minkfarmerna för gott!

Släpp burarna

Hundratusentals värpande hönor sitter fortfarande i trånga gallerburar i svenska djurfabriker, trots att konsumenter, livsmedelskedjor och EU-parlamentet har sagt nej till burarna. Nu är det upp till till de svenska politikerna - släpp burarna en gång för alla!

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem