
Bli månadsgivare
Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna fortsätta arbeta för djuren. I gåvan ingår ditt medlemskap i Djurens Rätt och vetskapen att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag!
Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök? Bli medlem i Djurens Rätt.
Djurens Rätt är beroende av frivilligt stöd för att kunna fortsätta arbeta för djuren. I gåvan ingår ditt medlemskap i Djurens Rätt och vetskapen att du är med och gör skillnad för djuren, varje dag!
Skänk en gåva eller en företagsgåva. Alla bidrag gör skillnad för djuren!
Ge bort ett medlemskap i Djurens Rätt – gåvan som gör skillnad. En perfekt present till någon du håller kär.
Ett av våra vackra gåvobevis är en omtänksam gåva till någon du håller kär. Välj en summa du vill ge, skriv din egen hälsning och välj om gåvobeviset ska mejlas eller skickas med posten, till dig eller direkt till den du önskar ge gåvobeviset till.
Vi är väldigt tacksamma över att få finnas med i testamenten. De gåvor vi får in via arv gör stor skillnad i vårt arbete för djuren.
Att ge bort en Minnesgåva innebär att du ger ett valfritt belopp till Djurens Rätt till minne av någon som gått bort.
Ge bort ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben och få en fin present. Medlemmen får vår tidning Klubbnytt fem gånger per år.
Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök? Djurens Rätt är helt beroende av gåvor och medlemsavgifter för att kunna hjälpa djuren. Med ditt stöd kan vi göra skillnad. Det finns olika sätt att stödja verksamheten som till exempel att bli månadsgivare, ge en gåva, ge bort ett gåvogram eller testamentera.
Djurens Rätt granskas av Giva Sverige, som arbetar med vad de kallar Tryggt givande som betyder att du som givare kan vara trygg i att den organisation du ger gåvan till förvaltar den på bästa sätt. De granskar att vi använder pengarna till de ändamål gåvorna är avsedda för och, kanske viktigast av allt, att vi utvärderar vår verksamhet för att få veta om det blir den nytta (effekt) som är tänkt.
Vår verksamhet kontrolleras även av Svensk Insamlingskontroll vilket innebär att minst 75 procent av insamlade medel ska gå till ändamålet.
Djurens Rätts verksamhet är helt beroende av frivilligt stöd. Det är helt och hållet tack vare medlemsavgifter, arv och olika typer av gåvor som gör att Djurens Rätt kan jobba för djuren. Djurens Rätt har idag inga statliga bidrag. Gåvorna kommer nästan uteslutande från privatpersoner.
Våra insamlade medel går till allt som har med verksamheten att göra. Här beskriver vi hur pengarna används:
Djurens Rätt arbetar globalt med att förändra situationen för djuren som den ser ut i dag med visionen om en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Det gör vi genom att informera allmänheten, bilda opinion och sedan föra fram medborgarnas åsikter till makthavarnas dörr.
Ett kraftfullt opinionsbildande arbete, där vi kanaliserar människors engagemang, är en viktig del i att åstadkomma politisk förändring genom lagstiftning. Där använder vi vår expertkunskap för att förändra lagstiftningen. Vi har flera sakkunniga på olika områden, till exempel etologer (experter på djurs beteenden) och politiskt sakkunniga, som pratar med beslutsfattare i Sverige och EU och förser dem med vetenskapliga underlag för att höja nivån i den politiska diskussionen.
Djurens Rätt jobbar förstås också med att påverka företag att fatta policybeslut som bidrar till att djuren får det bättre. Vi trycker på för att företag ska anta policys med starkare djurskyddskrav än lagstiftningen kräver, liksom mål om att öka andelen växtbaserat. Vi hjälper och coachar även företagen med hur de ska göra.
För att nå ut till allmänheten så jobbar vi bland annat med kampanjer för de djur som har det allra sämst och de som är allra flest. Dessa två variabler sammanfaller oftast eftersom djur far som mest illa där de är väldigt många. Äggindustrin och kycklingindustrin är två sådana exempel, där tiotusentals djurindivider trängs tillsammans i samma djurfabrik. Den genomsnittliga kycklinganläggningen i Sverige har, per uppfödningsomgång, över 100 000 kycklingar. Det är därför vi sedan flera år driver vår kycklingkampanj.
För att nå ut med våra kampanjer och annat arbete så tar vi fram en stor mängd informationsmaterial. Det är webbsidor, trycksaker, rapporter, annonser och kampanjbrev med mera. Vi anordnar olika kampanjevents, webbinarier och vår sommarturné reser runt på festivaler och andra evenemang under hela sommarhalvåret för att informera om djurens situation - och vad vi kan göra åt den.
Vi skriver årligen ett stort antal debattartiklar, nyhetsbrev och jobbar mycket med att nå till allmänheten via sociala medier.
Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll vilket innebär att minst 75 procent av insamlade medel ska gå till ändamålet, alltså vårt arbete för djuren. Mer detaljerad information om vår ekonomi kan du läsa i vår senaste ekonomi- och verksamhetsberättelse.
Tryggt givande ges ut av Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande, och innebär att vi som medlemsorganisation uppfyller alla krav i Kvalitetskoden och därmed står för etisk, professionell och transparent insamling samt är granskade av en auktoriserad revisor. Läs mer om Giva Sverige och Kvalitetskoden här.
På www.djurensratt.se/stod-oss kan du teckna medlemskap, som månadsgivare eller årsbetalande medlem, eller ge en gåva. Du kan även kontakta medlemsservice via telefon eller mail.
Ja, det har vi!
IBAN: SE49 9500 0099 6034 0901 0877
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS
Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?