Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Starta en insamling

Något som gror i en öppen hand

Representerar du ett UF-företag och samtidigt vill vara med i kampen för djurens rättigheter? Ska du arrangera en yoga-klass och vill skänka intäkterna till Djurens Rätts arbete? Jobbar du på ett företag som vill samla in pengar via ett event? Oavsett vilka ni är så vill vi säga stort tack för att ni tänkte på djuren! Här har vi samlat information om hur ni kan göra.

Starta en insamling

Det enklaste och bästa sättet att samla in pengar till Djurens Rätt är att starta en insamling via vår hemsida! Om ni till exempel har ett UF-företag så kan ni antingen föra över de pengar ni får in från er aktivitet eller låta de som köper er produkt eller tjänst själva sätta över pengar direkt till insamlingen. Via er egen insamling kan ni följa hur det går. Ni kan välja att ha insamlingen igång en väldigt kort period, i samband med ett event, eller en längre period om ni till exempel har ett UF-företag som är aktivt under ett år eller en termin. Är ni ett företag som vill ha ett mer långsiktigt samarbete så läs gärna om hur vi kan jobba tillsammans.

En digital insamling passar också perfekt för dig som vill samla in pengar i samband med en högtidsdag, som födelsedag eller vigsel, men också för dig som vill starta en insamling till minne av någon som har gått bort.

Det går också att starta en insamling till förmån för Djurens Rätt via Facebook.

Marknadsföring

Marknadsför gärna att er insamling görs till förmån för Djurens Rätt. Däremot får ni tyvärr inte skriva eller säga att insamlingen görs i samarbete med Djurens Rätt utan att vi har ett avtal. Alla som samlar in pengar för Djurens Rätt får använda sig av våra insamlings-loggor på eventuella webbsidor eller om ni vill trycka något material som skyltar eller liknande.

Insamlingslogga

Ladda ner turkos logga JPG.
Ladda ner turkos logga PNG.
Ladda ner svart logga JPG.
Ladda ner svart logga PNG.

Viktigt att tänka på

Egna insamlingar till förmån för Djurens Rätt får aldrig förknippas med animaliska produkter, alkohol, tobak eller djurtestade produkter. Djurens Rätt har rätt att avbryta insamlingar som bryter mot dessa regler.

Djurens Rätt har inte möjlighet att öronmärka de pengar som ni samlar in. Det går alltså inte att bestämma vad insamlingens pengar ska användas till inom organisationen. När du skänker pengar eller startar en insamling till Djurens Rätt så går det till vårt arbete för djuren. Vi prioriterar att lägga mest resurser på de djur som är flest och har det allra sämst. Det är där vi kan göra störst skillnad för så många individer som möjligt. 

Det går givetvis bra att beställa av vårt gratismaterial och dela ut i samband med event eller liknande.

Ung Företagsamhet

Vi har tyvärr inte möjlighet att göra samarbeten med UF-företag som till exempel att bekosta framställningen av en produkt eller att betala resekostnader eller liknande. Men vi är förstås väldigt tacksamma för om ni vill skänka vinsten eller delar av vinsten till Djurens Rätts verksamhet.

Det är väldigt många som vill komma på studiebesök eller intervjua oss och vi önskar att hade tid att ta emot er alla. I dagsläget har vi tyvärr inte möjlighet till det men det går att hitta väldigt mycket information om vår verksamhet här på webben. Ni är såklart välkomna att använda våra texter men tänk på att ange källan. Skulle ni inte hitta den information som ni söker så är ni varmt välkomna att höra av er!

Granskas Djurens Rätt av någon utomstående?

Djurens Rätt har ett 90-konto, vilket innebär att organisationen står under granskning av Svensk Insamlingskontroll. Enligt Svensk Insamlingskontroll ska 75 procent av de totala intäkterna gå till verksamheten och organisationen måste ha en redovisning som granskas av en auktoriserad revisor.

Vi granskas också av Giva Sverige för att våra givare ska veta att deras gåvor går till rätt syfte. 

Djurens Rätt granskas också av Givarguiden och är med på deras Gröna lista. Givarguiden är ett verktyg som är till för att du som givare eller medlem lättare ska kunna avgöra vilken organisation du vill stödja. 

Kontakt

Sofie Alvén
sofie.alven@djurensratt.se
 

 

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem