Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Djurens Rätts riksstämma 2021

För första gången i Djurens Rätts 139-åriga historia arrangerades organisationens riksstämma digitalt under Kristi Himmelsfärdshelgen 2021. Under riksstämman valdes Camilla Bergvall om som riksordförande och ett nytt riktningsmål antogs som innebär ett ännu tydligare fokus på att nedmontera djurfabrikerna.

Djurens Rätts arbete har genererat i många framgångar för djuren de senaste åren och under den digitala riksstämman helgen 15–16 maj togs flera viktiga beslut som innebär att organisationen nu siktar mot högre höjder. Ambitionen är fortsatt att förändra situationen för de djur som är flest och har det sämst.

Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda Djurens Rätt framåt i ytterligare två år.  Nu är det dags att växla upp arbetet för djuren ytterligare.
- Camilla Bergvall, omvald riksordförande för Djurens Rätt

Den industriella djurhållningen orsakar lidande och död för miljoner fiskar, kycklingar, grisar och andra djur i djurfabriker i Sverige - och för mångdubbelt fler världen över. Under riksstämman antogs ett nytt riktningsmål som innebär ett ännu tydligare fokus på att nedmontera djurfabrikerna. Djurens Rätt ska synliggöra det lidande djuren utsätts för och målmedvetet arbeta för att djurfabrikerna ska avvecklas, till förmån för produktion av växtbaserade livsmedel. I ett civiliserat samhälle finns ingen plats för djurfabriker.

Det röstades också om olika stadgeförändringar, där ett om allmän rösträtt för alla medlemmar i Djurens Rätt bifölls. Syftet med förändringen är att ge alla Djurens Rätts medlemmar chans att påverka på riksstämman, organisationens högsta beslutande organ. Med ändringen, som behöver antas på ytterligare en riksstämma innan den träder i kraft, är ambitionen att stimulera organisationens interna demokrati.

Tre nya personer valdes in i styrelsen: Anna Hjalmarsson, Sophie Gripenberg och Andreas Nordvall - hela den nya riksstyrelsen hittar du här.

Mer om riksstämman 2021

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem