Mastodon Hoppa till huvudinnehåll
Typ av gåva
  • min 50 kr/mån
kr/mån

Gåvor och medlemskap

Vad använder ni gåvor och medlemsavgifter till?

Djurens Rätts verksamhet är helt beroende av frivilligt stöd. Det är helt och hållet tack vare medlemsavgifter, arv och olika typer av gåvor som gör att Djurens Rätt kan jobba för djuren. Djurens Rätt har idag inga statliga bidrag. Gåvorna kommer nästan uteslutande från privatpersoner.

Våra insamlade medel går till allt som har med verksamheten att göra. Här beskriver vi hur pengarna används:

Djurens Rätt arbetar globalt med att förändra situationen för djuren som den ser ut i dag med visionen om en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Det gör vi genom att informera allmänheten, bilda opinion och sedan föra fram medborgarnas åsikter till makthavarnas dörr. 

Ett kraftfullt opinionsbildande arbete, där vi kanaliserar människors engagemang, är en viktig del i att åstadkomma politisk förändring genom lagstiftning. Där använder vi vår expertkunskap för att förändra lagstiftningen. Vi har flera sakkunniga på olika områden, till exempel etologer (experter på djurs beteenden) och politiskt sakkunniga, som pratar med beslutsfattare i Sverige och EU och förser dem med vetenskapliga underlag för att höja nivån i den politiska diskussionen.

Djurens Rätt jobbar förstås också med att påverka företag att fatta policybeslut som bidrar till att djuren får det bättre. Vi trycker på för att företag ska anta policys med starkare djurskyddskrav än lagstiftningen kräver, liksom mål om att öka andelen växtbaserat. Vi hjälper och coachar även företagen med hur de ska göra.

För att nå ut till allmänheten så jobbar vi bland annat med kampanjer för de djur som har det allra sämst och de som är allra flest. Dessa två variabler sammanfaller oftast eftersom djur far som mest illa där de är väldigt många. Äggindustrin och kycklingindustrin är två sådana exempel, där tiotusentals djurindivider trängs tillsammans i samma djurfabrik. Den genomsnittliga kycklinganläggningen i Sverige har, per uppfödningsomgång, över 100 000 kycklingar. Det är därför vi sedan flera år driver vår kycklingkampanj

För att nå ut med våra kampanjer och annat arbete så tar vi fram en stor mängd informationsmaterial. Det är webbsidor, trycksaker, rapporter, annonser och kampanjbrev med mera. Vi anordnar olika kampanjevents, webbinarier och vår sommarturné reser runt på festivaler och andra evenemang under hela sommarhalvåret för att informera om djurens situation - och vad vi kan göra åt den.

Vi skriver årligen ett stort antal debattartiklar, nyhetsbrev och jobbar mycket med att nå till allmänheten via sociala medier.

Granskning

Vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll vilket innebär att minst 75 procent av insamlade medel ska gå till ändamålet, alltså vårt arbete för djuren. Mer detaljerad information om vår ekonomi kan du läsa i vår senaste ekonomi- och verksamhetsberättelse.

Tryggt givande ges ut av Giva Sverige, branschorganisationen för tryggt givande, och innebär att vi som medlemsorganisation uppfyller alla krav i Kvalitetskoden och därmed står för etisk, professionell och transparent insamling samt är granskade av en auktoriserad revisor. Läs mer om Giva Sverige och Kvalitetskoden här.

 

Giva Sverige, 90 konto - Svensk insamlingskontroll

 

Länk till svaret

Har ni ett IBAN-nummer?

Ja, det har vi!

IBAN: SE49 9500 0099 6034 0901 0877
BIC-kod (SWIFT-adress): NDEASESS

Länk till svaret

Finns det fler sätt att stödja arbetet för djuren?

Skapa en insamling

Starta en insamling på betternow eller med facebooks insamlingsverktyg för att stödja arbetet för djuren. Du bjuder lätt in dina vänner och bidrar tillsammans till Djurens Rätts arbete. 

Skänk aktieutdelning

Du som privatperson kan skänka aktieutdelning på börsnoterade aktier till Djurens Rätt utan att det dras kapitalskatt. Gåvan till arbete för djuren blir större utan att det kostar dig något extra. Läs mer om att skänka aktieutdelning här

Länk till svaret

Hur får jag medlemsrabatt i shoppen?

För att få medlemsrabatt fyller du i din rabattkod i shoppens kassa. Du hittar rabattkoden på ditt medlemskort som du hittar på webben.

På din mobila enhet

Överst på varje sida i shopen finns en länk "Som medlem i Djurens Rätt har du alltid 15% rabatt i shopen! Tryck här för att hämta rabattkoden". Tryck på den för att hämta koden. 

Gå sen till kassan och fyll i rabattkoden i fältet som visas på sidan där du fyller i dina kontaktuppgifter och tryck på "Använd".  

Till shopen

På din dator

För att få rabatt när du handlar via webbläsaren i din dator går du till kassan. Fyll i rabattkoden i fältet som visas på sidan där du fyller i dina kontaktuppgifter och tryck på "Använd".  

Till shopen

Länk till svaret

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Det finns såklart flera olika skäl till att en kan behöva avsluta sitt medlemskap men det vanligaste är att ens ekonomiska förutsättningar har ändrats. Så innan du avslutar ditt medlemskap så vill vi tipsa om några andra förändringar som du kanske kan göra istället. Behöver du ändå avsluta så förstår vi förstås det och tackar så mycket för ditt stöd!

 

Två lamm på en äng

Månadsgivare

Om du är månadsgivare så kan du enkelt ändra din summa. Den lägsta summan som du kan välja är 35 kr/månad. Du kan alltid höja den igen i framtiden om du vill det. Varje månadsgivare är guld värd oavsett summan. Det här är det medlemskap som kostar minst i administration för Djurens Rätt.

Månadsgivare kan också pausa dragningarna i upp till tre månader. Det kan passa bra om du har mycket utgifter (eller lite inkomster) en period men vill vara kvar som månadsgivare och medlem. Då rullar dragningarna igång igen efter pausen och du har varit medlem hela tiden och kan förstås utnyttja dina medlemsrabatter med mera även under pausen.

Årsmedlem

De flesta av våra medlemmar som betalar sin medlemsavgift årsvis betalar 240 kr/år. Men om du är upp till och med 25 år eller pensionär så är den reducerade avgiften bara 100 kr. Om du tidigare har betalat 240 kr men tillhör någon av de kategorier som har en reducerad medlemsavgift så kan du höra av dig till oss så ordnar vi det.

Vart går pengarna?

Vill du veta mer om vad din medlemsavgift går till så hittar du mer information om det här

Kontakt

Om du ändå vill avsluta ditt medlemskap eller har några andra frågor som rör ditt medlemskap så hör gärna av dig via e-post på medlemsservice@djurensratt.se. Det är viktigt att du anger personnummer och/eller medlemsnummer så att vi kan hitta dig i vårt medlemsregister. Medlemsnummer hittar du vid adressen på medlemstidningen eller i ditt medlemskort. Det går också bra att ringa till medlemsservice på 08-555 914 40.

Stort tack för ditt stöd!

Två kycklingar

 

Länk till svaret

Hur ändrar jag min adress i medlemsregistret?

Fyll i din gamla och din nya adress i detta formulär så kommer informationen till medlemsservice.

Länk till svaret

Vad har jag för medlemsnummer?

Alla utskick vi gör (till exempel brev, medlemstidningen, osv.) har ditt medlemsnummer tryckt intill ditt namn och adress. Det brukar vara ett fem- eller sexsiffrigt nummer.

Om du inte har något utskick nära till hands kan du alltid kontakta medlemsservice så hjälper vi dig.

Länk till svaret

Kan jag höja mitt månadsbelopp som månadsgivare?

Ja. Som månadsgivare kan du när som helst ändra ditt månadsbelopp. Du kan välja att ge hur mycket eller lite du vill, dock minst 35 kr/mån.

Om du hör av dig innan den 25:e så kan vi göra ändringen direkt, annars kommer ändringen att ske fr.o.m. nästa dragning.

Kontakta oss på medlemsservice@djurensratt.se eller ring 08-555 914 40. Uppge gärna ditt medlemsnummer vid kontakt med oss. Här kan du enkelt öka ditt stöd.

Länk till svaret

Vad kostar det att vara medlem i Djurens Rätt?

Du kan betala ditt medlemskap via autogiro, det kallas att vara månadsgivande medlem. Då väljer du själv hur mycket du vill ge varje månad, men minst 50 kronor. Du kan när som helst pausa ditt givande eller ändra ditt belopp. Oavsett vilket belopp du väljer så ingår medlemsavgiften.

Om du inte kan betala via autogiro, eller om du är under 18 år, kan du betala medlemsavgiften per kalenderår. Då kostar det 240 kr/år för fullbetalande medlemmar och 100 kr/år om du är under 26 år eller pensionär.

Att betala via autogiro är det absolut mest kostnadseffektiva sättet att stödja oss som medlem. Då går minst andel av medlemsavgiften till att administrera själva medlemskapet, och en större andel kan gå direkt till påverkansarbete för djuren. Men din röst som medlem är ju dock alltid lika värdefull för vårt arbete. 

Här kan du bli medlem!

Länk till svaret

Vad innebär ett medlemskap i Rädda Djuren-klubben?

Rädda Djuren-klubben är Djurens Rätts barnklubb. Alla som blir medlemmar i Djurens Rätt och är upp till och med 13 år blir automatiskt medlemmar i Rädda Djuren-klubben och får klubbens egen medlemstidning, Klubbnytt. Den utkommer med fem nummer per år och innehåller bland annat recept, pyssel, fakta om djur och intervjuer.

Vi tycker att det är viktigt att lära barn om djur. Empati är en förmåga som behöver träning och Rädda Djuren-klubbens material hjälper barn att utveckla sin medkänsla för alla levande varelser.

Medlemskapet kostar 100 kr per kalenderår.

Rädda Djuren-klubben har också en egen hemsida, www.raddadjuren.se.

Länk till svaret

Har du fått nog av trånga hönsburar, långa djurtransporter och plågsamma djurförsök?

Bli medlem